15 minuten pasta

Geen zin om te koken, maar wel zin in lekker eten? Dan moet je deze pasta eens proberen. Super snel klaar, gezond en vegetarisch (vegan zelfs!). Meestal wanneer ik een snelle, lekkere pasta wil maken, komt daar room of kaas bij kijken. Niet heel erg gezond… Nu zag ik ergens het idee voorbij komen om de kaas te vervangen door hummus. Ik was sceptisch, maar wilde het toch eens proberen. Ik was blij verrast, deze ga ik vaker maken!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram spaghetti
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • 2 flinke eetlepels hummus naturel
  • olijfolie

Zet een pan met ruim water op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg de spaghetti toe en laat deze koken tot deze ‘al dente’ is (zo’n 12 minuten). Let op: je hebt later nog kookvocht nodig voor de saus. Terwijl de pasta staat te koken: pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en bak aan tot deze geslonken is. Voeg nu ook de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed door. Voeg de hummus toe, samen met 2 soeplepels van het kookvocht van de spaghetti.
Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is, en roer deze door de saus.

Serveer direct. Bij het opnieuw opwarmen wordt de saus in plaats van romig wat korrelig, daarom vond ik hem zelf vers veel lekkerder!

Eet smakelijk!

Previous Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.