Auberginerolletjes met spinazie en ansjovis

Ik weet het, je ziet ze overal voorbij komen deze auberginerolletjes met spinazie, maar geloof me: die van mij zijn het allerlekkerst! De inspiratie kwam deels van andere foodblogs en deels van de lekkerste empanadas die ik ooit gegeten heb. Ik ben dol op ansjovis, maar in veel gerechten wordt het al gauw te zout. Daar heb ik hier iets op gevonden! De combinatie van ansjovis met rozijnen en geroosterde pijnboompitten is een ware smaaksensatie!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 500 gram spinazie (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram ansjovisfilets (dit is het uitlekgewicht van een klein blikje)
  • 30 gram rozijnen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 el cottage cheese (of hüttenkäse)
  • 3 aubergines
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 500 gram passata di pomodori
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 tl oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • naar smaak chilivlokken
  • olijfolie

Verder nodig: grillpan of contactgrill, ovenschaal

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Haal ze weer uit de pan en leg ze even apart. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in de olie. Voeg hieraan de spinazie toe en blijf regelmatig roeren. Snijd de ansjovisfilets klein en voeg deze toe aan de spinazie. Voeg hieraan (als alle spinazie inmiddels warm is geworden) ook de rozijnen en de cottage cheese toe. Laat het mengsel wat afkoelen en voeg als laatste de geroosterde pijnboompitjes weer toe.

Verhit wat olijfolie in een aparte pan voor de saus. Fruit hierin de knoflook en voeg dan gelijk de passata toe. Breng de tomatensaus op smaak met de kruiden en laat het even pruttelen.

Verwarm nu de oven voor op 200°C.

Als de vulling staat af te koelen en de saus staat te pruttelen, verwarm je de grillpan of contactgrill voor. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Vet de warme grillpan in met wat olijfolie en grill de plakken aubergine tot ze zacht zijn en lichtbruine strepen krijgen.

Giet de helft van de tomatensaus in de ovenschaal zodat de bodem helemaal is bedekt. Hier komen de rolletjes in te liggen. Leg op iedere plak aubergine ongeveer een eetlepel van de spinazievulling en rol het op. Leg de rolletjes dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal zodat ze niet openvouwen. Giet als laatste de rest van de tomatensaus over de auberginerolletjes heen. Je zou er eventueel nog wat kaas overheen kunnen strooien.

Zet de schaal 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt dit gerecht zo serveren, of met een lekkere salade of brood erbij.

 

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.