Cannelloni met courgette en geitenkaas

Dat moment dat je in de supermarkt loopt en ziet dat de courgettes maar €0,29 per stuk zijn en er gelijk een paar meeneemt… Leuk dat je ze hebt, maar wat doe je er vervolgens mee? Heerlijke vegetarische cannelloni maken natuurlijk! Het is even wat werk en de keuken is na afloop een ravage, maar geloof me: het is het waard!

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 2 courgettes
  • 2 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • peper en zout
  • 75g zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • cannellonipijpjes
  • 500g passata di pomodori
  • 100g geraspte kaas
  • cherrytomaatjes of rivolo tomaatjes

+ handig om te hebben: spuitzak (als je deze niet hebt kun je ook een diepvrieszakje gebruiken waarvan je het hoekje afknipt).

Verwarm de oven voor op 200°C.
Rasp de courgettes fijn en mix dit in een kom met de peper, zout, tijm en oregano. Snipper de uien. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de uien. Bak de courgette 5 minuten mee en roer daarna de geitenkaas erdoor. Haal de pan van het vuur. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje passata. Doe het courgettemengsel (inmiddels een beetje afgekoeld) in een spuitzak en vul hiermee de cannellonipijpjes. Leg deze in de passata in de ovenschaal. Bedek de cannelloni met de overige passata en strooi hier de kaas overheen. Garneer het eventueel nog met plakjes tomaat. Zet de cannelloni voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.