Crispy chicken wraps

Het was weer eens zo ver: ik had teveel boodschappen gedaan en het werd tijd om dingen op te maken die bijna over de datum raakten. Waaronder een pak kipfilet. Ik weet eigenlijk nooit zo goed wat ik met kipfilet aan moet omdat het zo snel te droog wordt, maar nu had ik een geweldige ingeving: crispy chicken. Eigenlijk gewoon een ander woord voor kipnuggets, maarja als volwassen persoon is het soms lastig toegeven dat je erg graag kipnuggets als avondeten wil…

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 8 el broodkruim, grof paneermeel of panko
  • 1 tl gedroogde knoflookkorrels
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Zonnebloemolie
  • 100 gram sla
  • 2 wraps
  • 1 avocado
  • Mayonaise

Snijd de kipfilet in plakken van ongeveer 2cm dik. Zet 3 bordjes klaar met de bloem, een geklutst ei en met paneermeel/panko. Meng de knoflook en Italiaanse kruiden door de paneermeel/panko. Wentel de stukken kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel/panko. Bestrooi de kip voordat deze de pan in gaat aan beide kanten met wat zout. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet zo’n 5 minuten per kant en controleer dan even of de kip helemaal gaar is. Zo niet, bak ze dan nog iets langer. Snijd de kip in plakjes.

Beleg de wraps met de sla, avocado, kip en eventueel wat mayonaise.

Ik at dit als mijn lunch, maar met een salade en/of gebakken aardappeltjes erbij is dit natuurlijk ook heerlijk als avondeten. O, en deze crispy chicken doet het ook erg goed op een BLT sandwich!

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.