Frisse bulgursalade met harissa-wortelen en warme hummus

Hierbij introduceer ik: de pittige oranje. Nee, dit gaat niet over mezelf, maar over deze wortelen met harissa. Combineer ze met een frisse bulgursalade en warme hummus en je hebt een heerlijke gezonde vegetarische (vegan zelfs) maaltijd. Past helemaal in de goede voornemens voor 2019 toch? En op de smaak hoeven we gelukkig niks in te leveren!

Ingrediรซnten voor 4 personen

  • 1 zak bospeen (ca. 450 gram)
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram granaatappelpitjes
  • bosje verse munt (ca. 9 takjes)
  • bosje verse koriander (even grote hoeveelheid als de munt)
  • 200 gram bulgur
  • 2 el citroensap
  • 2 el harissa
  • olijfolie
  • 200 gram hummus (recept)

Wortelen:
Verwarm de oven voor op 230ยฐC. Was en schrap de wortelen en halveer ze in de lengte. Meng de harissa met 1 eetlepel olijfolie en wrijf hier de wortelen mee in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Het is handig om de wortelen in de oven te schuiven wanneer de bulgur net staat te koken.

Bulgur:
Maak 600 ml groentebouillon. Snipper de knoflook en de ui en fruit dit aan in een gewone kookpan. Voeg de bulgur en de bouillon toe en roer goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat op middelhoog vuur pruttelen. Roer af en toe door. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Hak de koriander en muntblaadjes fijn.
Wanneer de bulgur al het vocht heeft opgenomen is deze klaar. Laat deze een beetje afkoelen en voeg daarna de komkommer, munt, koriander, granaatappelpitjes en de citroensap toe. meng alles goed door elkaar.

Doe de hummus in een voor de magnetron geschikt bakje en warm deze op in de magnetron. Zet het 30 seconden in de magnetron, roer goed door en zet het nogmaals 30 seconden in de magnetron. Herhaal dit tot de hummus warm genoeg is.

Serveer de bulgursalade met de harissa-wortelen en de warme hummus, garneer eventueel met wat olijfolie, granaatappelpitjes en koriander.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

1 Comment

  • Vandaag de stoofschotel van pompoen gemaakt. Verrukkelijk! Een smaakexplosie! Ga ik veeeeeeel vaker maken.
    Superrecept!
    Groeten Ariette

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.