Frisse wortelsalade met munt en koriander

Inspired by Jamie, made by me – zal een quote zijn die komende tijd vaker gaat voorkomen. Vanmiddag heb ik bij de bibliotheek ‘Jamie’s kookrevolutie’ geleend en ik kon vanavond gelijk al aan de slag. Dat moest ook wel, alle sticky notes zitten al ingeplakt bij de recepten die ik nog moet maken de komende 3 weken – het zijn er nogal wat…
Ik ben maar begonnen met deze wortelsalade, een heerlijk fris recept waarvan ik de meeste ingrediënten toevallig nog in huis had en de rest naar eigen smaak heb aangevuld. En dat viel zeker niet tegen! Absoluut een heerlijk bijgerecht die ik vaker ga maken.

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 150 gram wortels
  • 6 takjes verse munt
  • 6 takjes verse koriander
  • 30 gram rozijnen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • peper/zout
  • Eventueel: een handje geroosterde pompoenpitten/zonnebloempitten en feta (± 20 gram)

Was, schrap en rasp de wortels (het is even een klusje, maar geeft echt de beste smaak!). Wel de rozijnen in lauwwarm water. Haal de blaadjes van de munt en koriander en hak deze fijn. Je kunt ze ook in een beker doen en fijnknippen met een schaar, dat vind ik zelf eigenlijk altijd het makkelijkst. Doe de kruiden en de wortel samen in een kom en voeg hieraan de rozijnen, olijfolie, witte balsamicoazijn en naar smaak peper en zout toe. Hussel door elkaar. Brokkel eventueel wat feta over de salade en strooi er wat pompoen- en zonnebloempitten overheen.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.