Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika, ik eet dit denk ik serieus elke week. Waarom? Omdat ik altijd teveel paprika in huis heb en dit het ideale gerecht is om alle restjes uit de koelkast in te verwerken! Snel, simpel, goedkoop, gezond en makkelijk voor één persoon te maken. Need I say more?

Zoals gezegd, je kunt hier werkelijk alle restjes uit de koelkast in verwerken, voel je daarom vrij om de ingrediëntenlijst aan te passen naar wat je nog in huis hebt! Dit kan gaan van een restje couscoussalade tot een restje pastasaus of curry, zolang het maar in de paprika past.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 puntpaprika’s
  • halve aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • handje rozijnen
  • handje gehakte walnoten
  • 1/2 el harissa
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 gram (volkoren) couscous
  • Eventueel wat geitenkaas of feta voor erop

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer één puntpaprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Zet de halve paprika’s in een ingevette ovenschaal voor 15 minuten in de oven. Ondertussen maak je de vulling:
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de tweede puntpaprika, aubergine, ui en knoflook fijn. Verwarm een pan met een scheutje olie en bak hierin de gesneden groenten. Voeg na ongeveer 5 minuten de harissa, kaneel en rozijnen toe, samen met zo’n 50 ml water. Wanneer de couscous klaar is, meng je deze door de groenten.

Vul de halve puntpaprika’s met het mengsel en strooi er eventueel wat geitenkaas of feta overheen. Zet dit nog 10 minuten in de oven (zet deze op 180°C).

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.