Huevos Rancheros

Alleen de naam van het gerecht klink al leuk! Officieel is het een ontbijt: eieren in tomatensaus met bonen en maïs- of tarwe tortillas. Ik heb hem zelf als lunch gemaakt, maar het kan ook prima als diner natuurlijk! Alle gerechten die ook maar een beetje op mexicaans eten lijken, krijgen bij mij al punten. Deze huevos rancheros zijn wat mij betreft dus ook weer een echte aanrader!

Bereidingstijd: 25 minuten
Weight Watchers: 2 SmartPoints per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene peper of jalapeño peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl fajitakruiden (of andere tex-mex kruiden)
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 klein blikje (200g) zwarte bonen
  • 4 eieren
  • 1 tl olijfolie

Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de groene peper en snijd deze ook fijn. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Voeg de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder, fajitakruiden en een scheutje water toe aan de pan. Roer alles goed door en laat zo’n 5 minuten pruttelen. Laat de bonen uitlekken en voeg deze ook toe aan de tomatensaus. Breek de eieren één voor één in een kommetje en schenk deze in de tomatensaus. Laat het geheel nu nog zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Serveer met tortillas of brood, of eet het gewoon zo op.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.