Indiase Dahl met zoete aardappel en pastinaak

Dahl – het staat al een jaar op mijn ‘to cook’ lijstje, en het is er dan eindelijk van gekomen! Een heerlijk geurend, voedzaam gerecht met peulvruchten en verse groenten. Echt comfortfood dit, zeker als je het eet met zelfgebakken naanbrood!

Ingrediรซnten voor 4 personen:

  • 170 gram rode linzen
  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram zoete aardappel
  • 5 tomaten
  • 3 kleine uien
  • 1 rode peper
  • 4 tl garam masala
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 el yoghurt (voor de vegan variant kun je ook kokos- of sojayoghurt gebruiken)
  • olijfolie
  • peper/zout
  • Naanbrood (recept van Uit Pauline’s Keuken)

Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Doe dit even apart in een kom. Maak de groentebouillon vast klaar en zet ook even apart. Snipper de ui en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de rode peper. Voeg de garam masala en de linzen toe en bak nog even kort. Voeg nu de bouillon, pastinaak en zoete aardappel toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuten koken en roer het af en toe door. Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Voeg ook wat verse koriander toe (zorg wel dat je genoeg over houdt voor de garnering). Laat dit nog 5 minuten doorpruttelen en haal daarna de pan van het vuur. Pureer de Dahl met een staafmixer (niet al te fijn). Op dit punt kun je naar eigen smaak nog wat meer water en/of peper en zout toevoegen aan het gerecht.

Garneer de Dahl met de yoghurt en wat verse koriander. De Dahl is erg lekker met versgebakken naanbrood!

 

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.