Kabeljauw ‘en papillotte’ met kokos en gember

Zodra het mooi weer wordt, is het tijd voor frisse recepten. En met wat kan dat beter dan gember limoen en kokos? Geloof me, deze vis is echt het proberen waard! Witvis vind ik vaak wat saai van smaak, maar in dit oosterse tintje is het een ware smaaksensatie. 

Voor 2 personen:

  • 200-250 gram kabeljauw
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 40 gram geraspte kokos
  • 2 el komijn
  • bosje koriander
  • 1 el olie
  • peper en zout
  • Rivolo tomaatjes (of cherrytomaatjes)

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de vis met peper en zout en leg deze even apart.
Rasp de gember en de limoen, snijd de rode peper fijn, hak de koriander en pers de knoflook. Voeg hieraan de olie, het sap van de limoen, de komijn en de kokos toe en meng het goed door.
Leg twee stukken aluminiumfolie neer en bestrijk deze in het midden met een beetje olie. Leg op ieder stuk folie een kwart van het kokosmengsel. Leg hier de kabeljauw bovenop en dek het af met het overige kokosmengsel. Leg hier wat tomaatjes omheen en vouw de pakketjes goed dicht. Zet ze voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Check als je ze eruit haalt even of de vis gaar is.

 

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.