Pumpkin spice muffins

Officieel is het nog heel even herfst – mijn favoriete tijd van het jaar – de tijd van boswandelingen en warme soep. Wat daar natuurlijk bij hoort zijn allerlei pompoenrecepten. Deze volkoren pumpkin spice ontbijtmuffins zijn lekker en gezond, zowel als ontbijt als tussendoortje! Ik hou ervan om dit soort baksels standaard in mijn vriezer te hebben, zodat je altijd iets gezonds en lekkers mee kan nemen naar school/werk/onderweg. 

Ingrediënten voor 6-8 muffins

  • 100 gram volkorenmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 tl pumpkin spice kruiden (uit de supermarkt, of volgens recept hieronder)
  • snufje zout
  • 250 gram pompoen, in blokjes
  • 2 eieren
  • 50 gram pecannoten/pompoenpitten voor de garnering

Pumpkin spice kruiden:

  • 4 tl kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl nootmuskaat

Extra benodigdheden: muffinvormpjes, muffintray, mixer

Kook de blokjes pompoen in een klein laagje water gaar. Giet de pan af en pureer de pompoen. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het meel, bakpoeder, zout en de kruiden door elkaar. Voeg hieraan de pompoen en de eieren toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vul de muffinvormpjes en garneer deze met de pecannoten en pompoenpitten. Bak de muffins in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Haal de muffins na het bakken direct uit de muffintray en laat ze afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.