Rode linzensoep

Ik ben een groot soepliefhebber, en vind soep met brood of salade ook altijd prima kunnen als maaltijd. Al helemaal als het zo’n smakelijke en vullende soep is als deze rode linzensoep! Door de vele kruiden die erin gaan, zit er ontzettend veel smaak aan, een beetje zoals een Indiase curry. Bonus: je kun alle ingrediënten maandenlang (sommige zelfs jaren) in huis hebben, dus het is een prima ‘ik heb geen boodschappen gedaan maar wil toch lekker eten vanavond’-recept. 

Ik maak deze soep eens in de zoveel tijd, en vries dan het grootste gedeelte in. Het grote voordeel daarvan is dat je altijd een lekkere lunch of simpele avondmaaltijd in huis hebt! Perfect voor de drukke – of luie – dagen.

Ingrediënten voor ongeveer 6 koppen soep:

  • 150 gram rode linzen (gedroogd)
  • 800 ml groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 25 gram verse gember
  • 2 tl komijnpoeder
  • 4 tl garam masala (kruidenmix van Jonnie Boer)
  • peterselie
  • (kokosmelk)
  • olijfolie
  • peper

 

Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. Fruit dit in een hete pan met olijfolie. Voeg nu de komijn en garam masala toe en bak dit kort mee, door de verhitting komen de smaken beter vrij.
Voeg de bouillon, linzen en tomatenblokjes nu toe aan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nu zo’n 15 minuten zachtjes koken en roer het af en toe door.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg naar smaak nog peper toe.

Serveer de soep met een beetje kokosmelk, verse peterselie en eventueel naanbrood.

 

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.