Rotolo met pompoen en spinazie

Ik had nog nooit van deze vorm van pasta gehoord, maar het is dus een soort makkelijke variant van cannelloni: opgerolde lasagnebladen met een vulling. Je kunt hiermee natuurlijk eindeloos variëren, maar hier vast een heerlijke versie met een vulling van pompoenpuree en verse spinazie. Een recept met veel groente, erg lekker en erg gezond!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

Tomatensaus:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 500 gram passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl citroensap
  • 1/2 el suiker
  • 2 el oregano
  • olijfolie, peper, zout

Vulling:

  • 400 gram pompoenblokjes (vers of diepvries)
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 teen knoflook
  • snuf zout

Pasta:

  • 1 pak verse lasagnebladen, 250 gram (ik kocht ze bij de AH)
  • (parmezaanse) kaas, geraspt

Het lijkt misschien even werk, maar al met al valt het wel mee. Stap voor stap is het zo gepiept!

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.
Begin met het maken van de tomatensaus. Pel en snipper de ui en knoflook. Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de passata, tomatenblokjes, tomatenpuree, citroensap, suiker en oregano hieraan toe en roer het geheel goed door. Laat de tomatensaus nu heel zachtjes pruttelen en ga verder met de vulling.
Zet een pan op met de pompoenblokjes in een laagje water en kook deze beetgaar. Je kunt ze ook stomen in de magnetron: doe de pompoenblokjes in een schaal die geschikt is voor de magnetron en voeg hieraan zo’n 100 ml water toe. Bedek met magnetronfolie en zet 5 minuten in de magnetron (900 watt).

Terwijl de pompoen staat te koken zet je een grote (wok)pan op het vuur. Verhit hierin een scheutje olie. Bak de spinazie tot alles is geslonken. Pers de knoflook en meng dit door de spinazie. Voeg ook een snuf zout toe. Bak dit nog even goed door. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet of zeef, zodat er zoveel mogelijk vocht uitgaat. Giet de pompoen af en voeg hieraan de chilivlokken, nootmuskaat en een snuf zout toe. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde puree.

Je hebt nu alle ingrediënten voor de vulling klaar. Zet een pan met kokend water op het vuur voor de lasagnebladen. Zet klaar: een snijplank om de pasta straks op te rollen, een scherp mes, de beide vullingen en parmezaanse kaas. Bedek een ovenschaal met een dikke laag tomatensaus. Hier komen straks de pastarolletjes in te liggen.

Kook één voor één de lasagnebladen voor ongeveer 1 minuut. Leg het blad met de korte kant naar je toe. Bedek met een laag pompoenpuree, maar laat zo’n 2 cm van de bovenkant vrij (zodat je nog een beetje mooi kan rollen). Leg hierop de spinazievulling en bedek als laatste met wat kaas. Rol het vel op en snijd het rolletje in 2 of 3 stukken, afhankelijk van de hoogte van je ovenschaal. Zet de rotolo met de open kant naar boven in de tomatensaus. Herhaal dit tot alle vulling op is of tot je ovenschaal vol zit. Zorg als laatste dat de ovenschaal helemaal is gevuld met de tomatensaus, zodat alle rotolo goed omgeven zijn door saus (anders worden de lasagnebladen krokant aan de buitenkant).

Strooi eventueel nog wat kaas over de rotolo en zet de schaal nu voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

Dien gelijk op zodra de pasta uit de oven komt.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.