Seafood chowder

Dit gerecht brengt me terug naar Ierland. Na een frisse wandeltocht naar pub voor seafood chowder, sodabread en een Guinness, heerlijk! Het is een flink gevulde vissoep die het goed doet als maaltijd, vooral als het buiten koud is…

Ingrediënten voor een grote pan soep:

  • 2 uien
  • 1 prei
  • 250 gram geschrapte wortels
  • 400 gram aardappelen
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 blokjes visbouillon
  • 1,5 liter heet water
  • 500 gram vis: ik gebruikte een mix van zalmfilet, victoriabaarsfilet, mosselen en garnaaltjes
  • 200 ml verse slagroom
  • bieslook

Pel de uien en snijd in halve ringen. Was de prei en snijd deze ook in ringetjes. Snijd de wortels in plakjes van 1/2 centimeter. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1×1 centimeter. Zet een grote soeppan op het vuur en smelt hierin de roomboter. Bak op laag vuur de ui, prei en wortels zo’n 3 minuten aan. Ris de tijmblaadjes van de tak en voeg deze toe. Bak nu de aardappelblokjes nog even mee.
Breng 1,5 liter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de bouillon toe aan de groenten en zorg dat de aardappels helemaal onder staan. Laat dit zo’n 10-15 minuten koken, tot de aardappels gaar zijn. Roer de soep nu goed door zodat de aardappels uit elkaar vallen, dit zorgt voor binding van de soep.
Snijd de vis in grove blokjes. Zet het vuur laag en voeg de vis en de slagroom toe. Roer alles goed door. Laat de soep nog zo’n 10 minuten op een laag vuur staan, houd in de gaten dat het warm blijft, maar niet kookt.

Serveer de Chowder met verse bieslook en donker brood (of sodabread natuurlijk) met roomboter.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.