Spaghetti alla Norma

In 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel zetten? Dat kan! Deze pasta is supersnel klaar en ontzettend lekker! Nu vind ik eigenlijk alles met aubergine ontzettend lekker, maar dit gerecht is ook door bezoek al goedgekeurd. Absoluut de moeite waard om te maken!

Bereidingstijd: 20 minuten
Weight Watchers: 6 SmartPoints per portie (excl. kaas)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 1 grote aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 2 tl oregano
  • 1/2 tl chilivlokken (naar smaak)
  • 40g verse basilicum
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 tl olijfolie
  • snuf zout
  • 3 el kookvocht van de spaghetti
  • parmezaanse kaas

Zet een pan met ruim water op en kook hierin de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg hieraan de aubergine en een snuf zout toe. Bak deze op hoog vuur aan en blijf goed omscheppen. Pers na zo’n 10 minuten de knoflook uit boven de aubergine en bak deze nog even kort mee. Zet het vuur laag en voeg de tomatenblokjes toe aan de pan. Meng hier de azijn, oregano, chilivlokken en verse basilicum doorheen. Voeg 3 eetlepels kookvocht van de pasta toe aan de saus en laat het nog zo’n 5 minuten pruttelen. Giet de pasta af en meng deze door de saus (je kan het natuurlijk ook apart serveren). Serveer de pasta met verse basilicum en parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.