Spaghetti met paprika-pompoensaus

Vaak als ik pasta eet, vind ik dat mijn avondmaaltijd te weinig groente bevat. Daar heb ik nu een goede (en lekkere) oplossing voor: maak een saus van gepureerde groente. Deze variant van pompoen en rode peper is zoet, romig en pittig tegelijk. Het uitproberen waard!

Voor 4 personen

Pompoensaus:

  • 600 gram pompoen (diepvries)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el light zuivelspread
  • 1 el sambal

Snijd de knoflook en de rode peper exclusief zaadjes fijn. Verhit de olie in een grote steelpan, voeg de rode peper en knoflook toe en bak iets aan. Voeg dan de pompoenblokjes en 100 ml water toe en laat dit op een laag vuur gaar worden. Blijf ondertussen roeren.
Haal als de pompoen zacht geworden is de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer (of in de blender als je die hebt).
Voeg de zuivelspread en sambal om de saus zacht en romig te maken. Naar smaak kun je meer water toevoegen, dan wordt de saus iets dunner.
Breng de pompoensaus nog op smaak met peper en zout en voilΓ : je pastasaus boordevol groente is klaar!

Voor de pasta:

  • 250 gram pasta
  • Paprika mix
  • 1 ui
  • Pompoensaus zoals hierboven beschreven
  • 1 zakje rucola
  • Parmezaanse kaas (bij voorkeur parmigiano reggiano)

Snijd de ui en de paprika’s fijn. Bak deze aan in wat olie en zet na 5 minuten het vuur zachter. Voeg nu de pompoensaus toe en laat dit nog 10-15 minuten pruttelen. Als de saus te dik is kun je er altijd meer water aan toevoegen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveren:
Leg op ieder bord een bedje van rucola. Schep daar de spaghetti en flink wat van de pastasaus (want veel groente is gezond) bovenop en strooi er wat kaas overheen.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.