Tofu kerrie

Een vega variant op de kipkerrie: tofu kerrie. Klinkt niet echt uitnodigend hè? Toch ga ik het aanraden want het is ontzettend lekker! Uiteraard kun je hetzelfde recept gebruiken met kip(dij)filet in plaats van tofu. Maar mocht je op zoek zijn naar een smakelijk recept met tofu moet je dit zeker eens proberen!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 350 gram tofu (naturel)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Verse gember (zo’n 3 cm)
  • 2 el kerriepoeder
  • 1,5 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zonnebloem- of arachideolie
  • 250 gram ananas (vers of uit blik)
  • 200 ml kokosmelk
  • 500g snijbonen of sperziebonen
  • 250 gram basmatirijst

Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van zo’n 1×1 cm. Doe deze in een kom met 2 el olie, de kerrie, ketoembar, paprikapoeder, en chilivlokken. Voeg hier alvast een scheutje van de kokosmelk aan toe en meng alles goed door elkaar. Wees hierbij voorzichtig, de tofu breekt snel af. Zet dit even afgedekt in de koelkast om te marineren.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember en snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit wat olie in een grote pan en bak hierin de ui, knoflook, gember en paprika aan. Voeg na zo’n 3 minuten de gemarineerde tofu toe en bak dit nog even mee. Snijd de ananas in kleine blokjes en voeg dit toe aan de pan. Voeg als laatste de kokosmelk toe en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat alles pruttelen met een deksel op de pan.
Nu hoef je alleen de rijst en de boontjes nog te koken, en klaar is kees!

Zodra de rijst en de boontjes klaar zijn kun je het gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.