Ultimate Brownies

Ik moet eerlijk toegeven dat als ik brownies maak, deze vaak gewoon uit een kant-en-klaar pak van de supermarkt komen. Alleen water toevoegen… en nog lekker ook! Ik was altijd een klein beetje teleurgesteld als ik brownies helemaal zelf maakte, met gesmolten chocolade en alles, en dat deze dan minder lekker én duurder waren dan het kant-en-klaar pak. Maar ik heb nu toch echt een ultiem recept gevonden! Deze brownies smaken echt naar chocolade, zijn niet te zoet en zijn perfect smeuïg aan de binnenkant!

Benodigdheden: brownievorm of bakvorm van ongeveer 20x20cm, bakpapier, een mixer en een oven
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten:

  • 225 gram boter
  • 80 gram pure chocolade (85%)
  • 40 gram melkchocolade
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 300 gram suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder

Begin met het invetten van de bakvorm, en bekleed deze vervolgens helemaal met bakpapier. Laat een stukje papier aan beide kanten over zodat je de brownie straks makkelijk uit de bakvorm kunt tillen. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Je gaat de boter met de 2 soorten chocolade au bain marie smelten. Doe de ingrediënten in een klein pannetje en zet deze op een grotere pan met een laagje water op het vuur. Laat dit rustig smelten en roer af en toe door totdat het een gladde massa is. Laat dit vervolgens afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur. Dit kun je testen door een (schone) vinger in het mengsel te dippen. Wanneer het niet warm aanvoelt is het goed genoeg afgekoeld.

Doe ondertussen de eieren, het eigeel, de suiker, het zout en het vanille extract in een kom en meng dit met de mixer tot een lichtgele, luchtige massa. Weeg vast de bloem en het cacaopoeder af en zet dit apart.

Zodra het het chocolademengsel is afgekoeld spatel je dit door het ei-suiker mengsel. Voeg daarna de bloem en cacao hieraan toe en spatel dit goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Giet het beslag in de brownievorm en zet het voor 35-40 minuten in de oven.

Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm, na het afkoelen zijn ze het lekkerst!

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.