Vegetarische goulash

Mijn koelkast is altijd wel gevuld met allerlei groenten, maar vlees haal ik voor mezelf niet vaak in huis. Het is meestal teveel voor één persoon, bederft snel en is nog duur ook. Daarnaast ben ik de laatste tijd ook veel minder vlees gaan eten om milieu- en gezondheidsredenen. Het bevalt me prima! Ondanks dat ik vroeger elke dag vlees at, mis ik het nu helemaal niet (want ja, als ‘flexitariër’ zoals dat zo mooi heet hoef je de biefstuk bij Loetje ook weer niet te laten staan gelukkig). Deze vegetarische variant van goulash is weer een toppertje, en ga ik er zeker vaker maken. Je hoeft er ook geen hele zondagmiddag voor uit te trekken, want zonder vlees hoeft het helemaal niet zo lang te stoven, bonus!

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 400g champignons
  • 4 paprika’s (mix)
  • 3 kleine uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl peper
  • 300 ml water
  • 250g rijst

 

Snijd de paprika’s in kleine stukjes en de champignons in vieren. Zet dit even apart. Snijd de uien, knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olie. Fruit de ui, knoflook en peper en voeg vervolgens de paprika en champignons toe. Bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg nu alle kruiden, de tomatenpuree en het water toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nu ongeveer een half uur pruttelen op laag tot middelhoog vuur. Roer het af en toe door.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

De goulash kan eventueel ook met aardappelpuree of brood geserveerd worden.

 

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.