Zalmburgers met zure komkommer en yoghurt-wasabi saus

In één woord: zalig. Zelfgemaakt is altijd lekkerder hè? Zo ook deze zalmburgers: super lekker en supersnel klaar! Bonus: deze burgers zijn nog gezond ook. Wat houd je nog tegen?

Omdat je er burgers van maakt, kun je prima diepvrieszalm gebruiken. Dit scheelt weer geld, dus een recept dat helemaal student-proof is!

Ingrediënten voor 2 burgers

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 200 gram zalmfilet
  • 4 beschuiten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl chilivlokken
  • halve komkommer
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 3 el magere kwark/skyr
  • 1 el mayonaise
  • 1 à 2 tl wasabi (naar smaak)
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl dille

Je begint met de komkommer: schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne reepjes van de komkommer. Marineer deze in de witte balsamicoazijn en zet apart.
De saus: meng de kwark, mayonaise, citroensap, wasabi en dille door elkaar, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Zet ook deze even apart.
Nu is het tijd voor de burgers: meng in een keukenmachine de ui, zalm, sojasaus en chilivlokken fijn. Verkruimel boven een groot bord de beschuiten tot poeder. Maak burgers van het zalmmengsel en bedek deze geheel met het beschuitpoeder.

Laat wat bakboter smelten in een pan en bak de zalmburgers op halfhoog vuur ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte natuurlijk, je wil ze niet te droog hebben).
Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg deze met de saus, burgers en zure komkommer.

Serveer met een frisse salade of natuurlijk met frietjes 😉

Eet smakelijk!

Previous Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.