American pancakes

Even eerlijk, wat is er beter dan een ontbijt met deze stack pancakes met boter en maple syrup? Een verdere introductie is niet nodig. Snel aan de slag met deze fluffy pancakes dus!

Ingredi├źnten voor zo’n 20 pancakes:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren (L)
  • 450 ml karnemelk

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en het zout in een kom en meng dit door elkaar. Smelt de boter in de magnetron in intervallen van 15 seconden, roer steeds even door. Meng de gesmolten boter, eieren en karnemelk met een garde door het meel. Zorg dat er geen klontjes meer in het beslag zitten, maar meng ook niet te lang door. Zet het beslag even 10 minuten opzij. Verwarm intussen een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur voor. Houd het vuur ook op deze stand, anders zullen de pancakes straks aanbranden.

Je gebruikt voor deze pancakes geen olie of boter om in te bakken. Schep met een lepel (ik gebruikte een juslepel) het beslag in kleine hoopjes in de pan. Let op: ze lopen nog wat uit, leg ze dus niet te dicht bij elkaar. Bak de pancakes ongeveer 2 minuten op de ene kant. Zodra er belletjes naar het oppervlak komen, kun je de pancakes omdraaien en nog zo’n 2 minuten op de andere kant bakken. Ze moeten goudbruin van kleur zijn en luchtig van binnen. Het is belangrijk om ze niet te snel op een hoge temperatuur te bakken, omdat ze dan vaak nog rauw zijn van binnen. Het duurt op laag vuur dus best een tijdje voor de pancakes goed gebakken zijn, maar dan heb je ook wat! Zelf vind ik ze erg lekker met roomboter en maple syrup, maar je kunt natuurlijk ook bosbessen, rozijnen, appel of chocolate chips door het beslag doen.

Eet smakelijk!

Previous Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.