Bananabread appelcake

Bananabread, je kan geen foodblog openen of je ziet er een recept van staan. Terecht ook, het is namelijk heel erg lekker! Het allermooiste is misschien nog wel dat je dit baksel helemaal naar je eigen hand kan zetten. Ik kon het niet laten om dat ook te doen, dus hier is die dan: een gezonde versie van bananenbrood. Gezond? Ja echt! Eén plak bevat ongeveer 125 kcal en kan prima als dagelijks tussendoortje.

10 porties – 125 kcal per portie

Ingrediënten:

  • 125 g havermout
  • 2 el volkorenmeel
  • 8 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 2 el skyr naturel
  • 2 kleine appels
  • 50 g rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze samen met de rozijnen en kaneel in een kom. Zet deze even apart. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten bij elkaar in een andere kom en mix deze met een staafmixer tot een glad beslag. Als je deze zo’n 10 minuten laat staan zal de havermout zacht worden en krijg je een gladder beslag.
Spatel vervolgens het appel-rozijnen-kaneel mengsel door het beslag en doe dit in een ingevet of met bakpapier beklede cakevorm.
Zet de bananabread appelcake 50 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is gaar als er een satéprikker in het midden droog uitkomt. Als dit niet het geval is kun je hem nog iets langer bakken.
Laat de cake afkoelen op een rooster.

Ik heb de cake na het afkoelen gelijk in 10 plakken gesneden en deze allemaal in een zakje verpakt en in de vriezer gestopt. Zo voorkom ik dat in teveel in één keer eet. In de vriezer blijft het lang goed en op deze manier kun je makkelijk een gezonde snack meenemen naar school of werk.

Eet smakelijk!

Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.