Basisrecept aardappel-quichebodem

Hartige taarten kunnen prima als gezond avondmaal, maar voor mij dan wel met een bodem van aardappel of andere groente in plaats van bladerdeeg. Heel erg lekker én makkelijk om te maken! Dit is het basisrecept waarop je eindeloos kunt variëren, afhankelijk van de vulling die je wil gebruiken.

Ingrediënten:

  • 500g aardappels
  • 1 ei
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Rasp of keukenmachine
  • Taart- of quichevorm (mini kan ook)

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels en rasp deze fijn of maal ze fijn in de keukenmachine. leg de geraspte aardappel in een theedoek en knijp deze uit tot vrijwel al het water eruit is gelopen. Breng de aardappel op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden. Kluts het ei in een apart kommetje en voeg de helft toe aan het aardappelmengsel. Meng dit nog even goed door elkaar.
Vet de quichevorm in en bekleed deze met het aardappelmengsel. Zet de quichebodem 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ik heb de bodem nu van aardappel gemaakt, want deze lagen nog te verpieteren in mijn keukenkastje (zonde om weg te gooien!), maar het kan ook heel goed met zoete aardappel, bloemkool, wortel en noem maar op!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.