Bietenrisotto met geitenkaas en walnoten

Ik ben altijd in voor risotto. Winter, zomer, middag, avond, het maakt niet uit. Elke risotto is voor mij comfort food, ik kan er van blijven eten! Ook deze variant met rode bietjes, geitenkaas en walnoten is weer een topper. Met genoeg tijd, aandacht en de tips hieronder kan het niet mislukken!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 150 gram risottorijst (arborio)
  • 700 ml groentebouillon (2 blokjes)
  • 250 gram voorgekookte rode bieten
  • 75 gram zachte geitenkaas naturel
  • 40 gram walnoten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper/zout
  • rucola

Begin met het opzetten van een pan met de bouillon. Deze moet goed warm zijn, en nét niet koken. Dit is een ruime hoeveelheid bouillon, het kan goed zijn dat niet alles nodig is. Verhit in een grote koekenpan een scheut olijfolie. Bak hierin de rijstkorrels aan tot ze een beetje glazig gaan zien. Het is niet de bedoeling dat ze bruin worden.
Als de rijstkorrels zijn gebakken, kun je soeplepel voor soeplepel de bouillon toevoegen. Trek ongeveer een half uur uit vanaf dit punt. Zet het vuur laag, zodat de risotto net een beetje pruttelt. Telkens als de bouillon is opgelost, voeg je weer een nieuwe lepel toe. Roer het eerste kwartier af en toe door, het laatste kwartier kun je het beste wat meer blijven roeren, om zeker te zijn dat de rijstkorrels allemaal goed garen. Ook komt door het roeren meer zetmeel vrij, waardoor de risotto romiger wordt.
Terwijl de risotto staat te pruttelen, snijd je de bieten fijn en hak je de walnoten. Wanneer de risotto klaar is (even proeven of de rijst ‘al dente’ is, meestal is dit na zo’n half uur op laag vuur het geval), voeg je de bietjes, walnoten, geitenkaas en tijm toe. Houd eventueel wat geitenkaas/walnoten over voor garnering. Breng op smaak met flink wat peper en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe.
Serveer de risotto met rucola en garneer het eventueel nog met de overgehouden walnoten en geitenkaas.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.