Chili sin carne

Deze chili is sinds een paar weken echt mijn comfortfood geworden. Snel, simpel en smakelijk! Het is zó makkelijk te maken dat het letterlijk in 5 minuten op tafel kan staan. Ideaal na een lange dag werk of school waarop je geen zin meer hebt om te koken, maar eigenlijk ook Thuisbezorgd wil vermijden. Ik zal het maar omschrijven als verantwoorde fastfood!

Normaal gesproken ben ik echt fan van koken met verse producten, maar als alleenwonende student is het niet te doen om altijd alles vers in huis te hebben. Ik doe 1 à 2 keer per week boodschappen en neem altijd wat ingeblikte- of diepvriesgroente mee zodat ik iedere dag iets gezonds op tafel kan zetten zonder langs de supermarkt te hoeven (scheelt toch weer!). Voor deze chili heb ik eigenlijk altijd de ingrediënten wel in huis.

Voor 2 personen:

  • 1 rode ui
  • 400g tomatenblokjes
  • 400g chilibonen
  • 170g maïs (klein blikje)
  • 3 el taco- burrito- fajita- of quesedilla-kruiden (maar net wat je in huis hebt, ik gebruikte quesedilla-kruiden van de Lidl)
  • Naar smaak jalapeño toevoegen (ik gebruikte die uit pot)
  • 1 avocado
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 2 el zuivelspread light

Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie. Voeg de kruiden toe en bak deze kort mee, dit brengt de smaak goed naar boven. Voeg de bonen, maïs, tomaten en eventueel de jalapeño toe en roer alles goed door. Als alles warm is, is het klaar!

Serveer de chili met sla, avocado en maak het af met de zuivelspread (crème fraîche of sour cream kan ook) en eventueel tortillachips.

Eet smakelijk!

 

Deze chili is de volgende dag (of ergens later in de week) ook nog heerlijk als lunch!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.