Palak paneer – Indiase spinaziecurry

Palak paneer, klinkt exotisch toch? Nou zo smaakt het ook! Een heerlijke vegetarische curry met verse ingrediënten én goed op smaak gebracht zonder pakjes/pasta’s/kruidenmixen. Door de gember, koriander en groene pepers krijgt deze curry een heerlijke frisse smaak. Waar wacht je nog op?

Deze curry duurt niet lang om te maken, de meeste tijd ben je kwijt met raspen en snijden. Met een half uurtje ben je klaar en kun je je eigengemaakte verse curry op tafel zetten!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groene pepers
  • 4 cm (duimdikte) verse gember
  • 1 limoen
  • bosje verse koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 6 kleine (of 4 grote) trostomaten
  • 2 dl slag- of kookroom
  • 450 gram verse spinazie
  • 250 gram paneer (uit de supermarkt of via dit recept)
  • 150 gram rijst

Snipper de ui, knoflook en groene pepers (zaadlijsten verwijderd) en doe deze in een kom. Was de limoen goed en rasp de schil boven de kom. Knijp ook het sap van een halve limoen uit in de kom. Schil en rasp de gember – doe dit ook in de kom erbij. Hak de helft van het bosje koriander fijn en – je raad het al – doe dit in de kom erbij. Nu kun je ook alle gedroogde kruiden in de kom doen en meng alles goed door elkaar.

Verhit wat olie in een wokpan en fruit hierin het hele kruidenmengsel. Voeg hand voor hand de verse spinazie toe. Snijd de tomaten in blokjes en zet deze even apart. Zet nu een pan water op het vuur voor de rijst en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paneer in blokjes. Verhit een koekenpan met wat (bak)boter en bak hierin de paneer aan alle kanten goudbruin. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, dan brandt het snel aan! Zodra alle spinazie geslonken is, kun je de tomaten, de slag- of kookroom en de paneer toevoegen aan de curry. Laat alles nog even pruttelen tot het goed warm is. 

Serveer de curry met rijst en verse koriander.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.