Pompoenstoofpot met rozijnen en kaneel

Om de goede voornemens voor gezond eten in 2019 te handhaven hoef je lekker eten gelukkig niet uit te weg te gaan! Vroeger associeerde ik gezond eten altijd met smakeloze dieetrecepten met weinig koolhydraten en zonder vet waardoor de smaak op zijn zachtst gezegd dramatisch was. Deze stoofpot met pompoen, kikkererwten, rozijnen en kaneel bewijst dat dat absoluut niet zo hoeft te zijn! Ontzettend lekker en ook nog eens gezond. Zo houden we die goede voornemens wel vol…

Ingrediรซnten voor 4 personen

  • 900 gram pompoen(blokjes)
  • 3 rode uien
  • 50 gram rozijnen
  • 400 gram (1 blik) kikkererwten
  • 400 gram (1 blik) tomatenblokjes
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 3 tl kaneel
  • zout & peper
  • verse koriander
  • 250 gram (volkoren) couscous

Verwarm de oven voor op 210ยฐC. Snijd de pompoen in blokjes of gebruik pompoenblokjes uit de diepvries. Meng de pompoen met een eetlepel olijfolie, de chili en wat peper en zout. Leg dit op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet de pompoen 40 minuten in de oven.

Wanneer de pompoen nog 10 minuten te gaan heeft, kun je een stoofpan op het vuur voorverwarmen. Snijd de uien en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg dan de pompoen, rozijnen en de tomatenblokjes toe. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg de kaneel toe, en naar smaak nog meer peper, zout of chili. Roer alles goed door elkaar, voeg nog 100 ml water toe en laat op laag vuur en met de deksel op de pan nog zo’n 10 minuten stoven. Maak ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Hak als laatste een bosje verse koriander fijn en meng dit door de pompoenstoof.

Serveer de pompoenstoofpot met de couscous en garneer nog met wat blaadjes koriander en eventueel een lepel yoghurt.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.