Zelfgemaakte hummus

Hummus, één van de producten die ik letterlijk altijd in mijn koelkast heb staan. Het is lekker bij alles: op crackers, op brood, als dip bij de borrel en in combinatie met allerlei groenten. Het leuke aan hummus is ook nog dat je er lekker mee kunt variëren. De pikante versie is mijn favoriet, maar ook met avocado, zongedroogde tomaat of pompoen vind ik het superlekker! Wist je dat het heel makkelijk is om te maken en dat de zelfgemaakte variant lekkerder is én minder calorieën bevat? Tijd om er zelf mee aan de slag te gaan en de supermarktversie voor eens en altijd uit de koelkast te bannen!

Voor 250 gram hummus naturel:

  • 200g kikkererwten (blik)
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1 teen knoflook
  • 4 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper/zout

Giet de kikkererwten af in een aparte kom en zet het vocht even apart. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het met een staafmixer tot een glad mengsel. Meestal is de hummus zo nog een beetje te dik. Voeg in kleine beetjes het vocht van de kikkererwten toe totdat de gewenste dikte is bereikt.

Je hebt nu een heerlijke naturel hummus gemaakt. Liever een pikante variant? Voeg nog het volgende toe:

  • 2 rode pepers (zonder zaadjes)
  • 2 gegrilde of gerookte paprika’s uit pot
  • 2 tl paprikapoeder

Mix alles weer glad met de staafmixer. Naar smaak kun je eventueel meer rode peper of sambal toevoegen.

Voor de opmaak strooi ik altijd wat paprikapoeder en peterselie over de hummus en besprenkel ik dit met wat olijfolie. Het wordt nog extra leuk met geroosterde kikkererwten erover (ideaal als je nog wat kikkererwten over hebt). Dit maak je zo:

  • ongeveer 50g kikkererwten
  • 1 tl zout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder

Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de kikkererwten droog en vermeng ze met de kruiden. Leg de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet dit voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Previous Post
Next Post

Reacties

Laat hier je bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.